Wat is Cataract (staar)?

Cataract is een vertroebeling van de ooglens, deze lens zit vlak achter de pupil en is normaal helder en doorzichtig. Bij Cataract wordt deze lens langzaam troebel waardoor het licht er niet meer doorheen kan vallen.

Symptomen hiervan zijn wazig zien, zowel dichtbij als veraf. Vervagen van kleuren en minder scherp gaan zien zijn ook veelvoorkomende klachten. Ook slechter zien in het donker (nachtblindheid) is een symptoom van cataract. Staar kan op verschillende manieren ontstaan maar meestal is dit een ouderdomsverschijnsel, dit is simpelweg een veroudering van de ooglens. Ook op jonge leeftijd kan staar voorkomen, dan is dit meestal erfelijk. Een oogontsteking of langdurig medicijngebruik kan een ook oorzaak van cataract zijn. Een andere oogaandoening zoals retinitis pigmentosa of een ongezonde leefwijze kan ook cataract veroorzaken. Staar kan in sommige gevallen niet worden voorkomen. Alleen door gezond te leven en een zonnebril te dragen bij fel licht kan de kans op staar verkleind worden.

 

Behandeling van Cataract

Als u staar heeft wat u niet hindert in het dagelijks leven dan hoeft u dit nog niet te laten behandelen. Maar cataract wordt nooit minder en meestal gaat het gezichtsvermogen langzaam achteruit. Als de staar wel hinderlijk is, is de enige behandeling een staaroperatie (cataractoperatie). De troebele lens wordt dan vervangen door een kunstlens, het is eigenlijk een hele korte operatie van zo’n 15 minuten. De oogarts zal de oude lens verwijderen en de nieuwe vooraf aangemeten kunstlens wordt geplaatst. Een staaroperatie gebeurd altijd maar aan één oog, als voor beide ogen een operatie noodzakelijk is zal hier een periode van ongeveer een maand tussen zitten. Na de operatie kunt u nog wat last hebben van wazig zicht en tranende ogen. Deze klachten verdwijnen meestal snel waarna er weer scherp zicht is met diepte en een beter contrast.

Voeding en voedingssupplementen bij Cataract

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als voor alle andere oogziekten: ‘Een gezonde levensstijl is heel belangrijk’. Niet roken, weinig tot geen alcohol en goede voeding zijn de belangrijkste punten. Onze ogen hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, de meest belangrijke voedingsstoffen zijn: Antioxidanten, Alfaliponzuur, Omega 3 vetzuren, Vitamine A, C en zink. Luteïne en Zeaxantine zijn ook heel belangrijk, de mens is niet in staat deze stoffen zelf aan te maken en is dus belangrijk dat u deze met voeding of supplementen aanvult. Voeding met deze nutriënten is dus heel gezond, ook kunt u deze voedingsstoffen binnenkrijgen door u dagelijkse voeding aan te vullen met voedingssupplementen.

Overleg wel altijd met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat nemen samen met medicatie.

Zie onze homepage voor meer informatie over onze supplementen.

 

Bestel nu!

Toepassing voor volwassenen

Retinacomplex® wordt geleverd in een verpakking van 120 capsules. Deze hoeveelheid is toereikend voor 30 dagen.  Twee capsules in de ochtend en twee capsules in de avond na de maaltijd. Onderstaand de tabel met de prijzen voor Nederland. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW.

AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje €35,95 Geen korting
2 doosjes €69,90 €2,-
3 doosjes €103,85 €4,-
4 doosjes €135,80 €8,-
5 doosjes €167,75 €12,-
6 doosjes (aanbevolen) €195,70 €20,-
AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje Per stuk $47,95 Geen korting
2 doosjes $93,90 $2,-
3 doosjes $139,85 $4,-
4 doosjes $183,80 $8,-
5 doosjes $227,75 $12,-
6 doosjes (aanbevolen) $239,75 1 doosje gratis!

42.91

35.95 incl. 9% btw

35.95