Wat is Glaucoom

Bij de ziekte Glaucoom ontstaat er schade aan de oogzenuw, dit komt door een te hoge oogdruk. Deze druk kan toenemen als het kamervocht niet op de juiste manier afgevoerd kan worden via het afvoersysteem in het oog. Kamervocht is voeding van het de lens en het hoornvlies. Kamervocht is geen traanvocht, maar iets heel anders.

De oogzenuw geeft het beeld via het oog naar de hersenen door, als deze door een te hoge oogdruk beschadigd is kan het brede gezichtsveld minder worden. Hierdoor kan men ook minder scherp gaan zien. Een beschadigde oogzenuw is niet meer te herstellen, het is belangrijk dat u Glaucoom zo snel mogelijk laat behandelen. De oogziekte kan het leiden tot een blijvende schade aan het gezichtsveld, waarbij men zwarte vlekken gaat zien of in een later stadium zelfs blind wordt.

In het eerste stadium zal het brede gezichtsveld afnemen en krijgt u wazig zicht, blinde vlekken of zwarte vlekken in het zicht. Hier treedt een soort tunnelvisie op, zoals bij oogziekte Retinitis Pigmentosa. Later gaat men minder scherp zien en kan het centrum aangetast worden. Glaucoom komt meestal voor op oudere leeftijd, ook heeft u een verhoogde kans op glaucoom als het ook voorkomt bij naaste familieleden en bij hoge bloeddruk.

Behandeling van Glaucoom

Een beschadigde oogzenuw is niet meer te herstellen, behandel de ziekte daarom zo snel mogelijk. De enige officiële behandelingen bij Glaucoom is het verlagen van de oogdruk, dit kan door medicatie, laserbehandeling en operatie. Medicatie kunnen pillen en zalfjes zijn maar meestal schrijft de oogarts oogdruppels voor, dit is allemaal oogdruk verlagende medicatie. Men voert een laserbehandeling uit om het afvoersysteem te vergroten. Waardoor het kamervocht beter afgevoerd kan worden met als gevolg dat de oogdruk zal dalen. Als medicatie of laser niet voldoende werkt voert de oogarts een oogdruk verlagende operatie uit.

Voeding en voedingssupplementen bij Glaucoom

Ook bij deze oogziekte is voeding belangrijk, oogartsen die veel met voeding bezig zijn zullen dan ook veel bladgroenten aanraden. Met name spinazie, dit bevat namelijk Luteïne en Zeaxantine. Het lichaam is niet in staat deze stoffen zelf aan te maken maar het is wel belangrijk voor het oog. Antioxidanten, vitamine A, C, E en het mineraal Zink zijn ook goed voor het oog. Andere gezonde voeding zijn kersen, tomaten en blauwe bessen. U kunt dus veel van deze voedingsstoffen uit uw voeding halen, ook kunt u deze binnenkrijgen door het als voedingssupplement toe te voegen aan u dagelijkse voeding.

Zoals bovenstaande voeding ontzettend belangrijk is, is er ook voeding die men het beste kan mijden. Vermijd cafeïne, dit verhoogt de oogdruk tijdelijk, koffie is dus niet aan te raden. Voedsel met veel zout, suiker en veel calorieën zorgen voor hoge bloeddruk en worden dus ook afgeraden.

Overleg wel altijd met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat nemen samen met medicatie.

Zie onze homepage voor meer informatie over onze supplementen.

 

Bestel nu!

Toepassing voor volwassenen

Retinacomplex® wordt geleverd in een verpakking van 120 capsules. Deze hoeveelheid is toereikend voor 30 dagen.  Twee capsules in de ochtend en twee capsules in de avond na de maaltijd. Onderstaand de tabel met de prijzen voor Nederland. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW.

AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje €35,95 Geen korting
2 doosjes €69,90 €2,-
3 doosjes €103,85 €4,-
4 doosjes €135,80 €8,-
5 doosjes €167,75 €12,-
6 doosjes (aanbevolen) €195,70 €20,-
AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje Per stuk $47,95 Geen korting
2 doosjes $93,90 $2,-
3 doosjes $139,85 $4,-
4 doosjes $183,80 $8,-
5 doosjes $227,75 $12,-
6 doosjes (aanbevolen) $239,75 1 doosje gratis!

42.91

35.95 incl. 9% btw

35.95