Wat is kokervisie of tunnelvisie?

Als u last heeft van kokervisie, ook wel tunnelvisie genoemd, is het gezichtsveld beperkt. De buitenkant van het gezichtsveld verminderd waardoor het gezichtsveld beperkt wordt tot een koker die steeds kleiner wordt. Hierdoor ziet u maar een gedeelte van de omgeving en kunt u pas een totaalbeeld maken door u hoofd te draaien en de ogen te bewegen.

Kokervisus kan ontstaan door de oogziekten Retinitis Pigmentosa en Glaucoom. In het oog bevinden zich lichtgevoelige cellen, ook wel staafjes en kegeltjes genoemd. De staafjes bevinden zich in het buitenste deel van het netvlies en de kegeltjes in het binnenste deel. Bij tunnelzicht sterven de staafjes af waardoor het buitenste gezichtsveld minder wordt. Eerste klachten kunnen zwarte vlekken of wazige vlekken in het gezichtsveld zijn. Naarmate de staafjes verder afsterven wordend de zwarte vlekken groter en het gezichtsveld kleiner. Totdat er nog een klein gezichtsveld overblijft en u dus nog een beeld heeft alsof er door een koker gekeken wordt. De kegeltjes regelen het centrale deel van het zien, deze zorgen er onder andere voor dat we scherp kunnen zien.

Behandeling Kokervisie of Tunnelvisie

Of behandeling van tunnelvisie mogelijk is hangt af van de oorzaak. De oorzaak kan de oogziekte Glaucoom zijn, dan is medicatie, laserbehandeling of operatie mogelijk. Dit heeft als doel om de schade op de oogzenuw te beperken door de oogdruk te verlagen. De meest voorkomende oorzaak is echter Retinitis Pigmentosa, daarvoor is helaas nog geen behandeling mogelijk. Ondersteuning is echter wel altijd nodig, het verlies van het zicht levert namelijk ook gevaren op voor de veiligheid. Door het kleinere gezichtsveld ziet u dingen niet aankomen of kunt u makkelijker ergens tegenaan lopen. Om de patiënten zo lang mogelijk mee te laten lopen in de maatschappij, bieden wij hulpmiddelen aan.

Voeding en voedingssupplementen bij Kokervisie of Tunnelvisie

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als voor alle andere oogziekten: ‘een gezonde levensstijl is heel belangrijk’. Niet roken, weinig tot geen alcohol en goede voeding zijn de belangrijkste punten. Onze ogen hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, de meest belangrijke voedingsstoffen zijn: Antioxidanten, Alfaliponzuur, Omega 3 vetzuren, Vitamine A, C en zink. Luteïne en Zeaxantine zijn ook heel belangrijk, de mens is niet in staat deze stoffen zelf aan te maken en is dus belangrijk dat deze met voeding of supplementen aangevuld wordt. Voeding met deze nutriënten is dus heel gezond, ook kunt u deze voedingsstoffen binnenkrijgen door u dagelijkse voeding aan te vullen met voedingssupplementen.

Overleg wel altijd met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat nemen samen met medicatie.

Zie onze homepage voor meer informatie over onze supplementen.

 

Bestel nu!

Toepassing voor volwassenen

Retinacomplex® wordt geleverd in een verpakking van 120 capsules. Deze hoeveelheid is toereikend voor 30 dagen.  Twee capsules in de ochtend en twee capsules in de avond na de maaltijd. Onderstaand de tabel met de prijzen voor Nederland. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW.

AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje €35,95 Geen korting
2 doosjes €69,90 €2,-
3 doosjes €103,85 €4,-
4 doosjes €135,80 €8,-
5 doosjes €167,75 €12,-
6 doosjes (aanbevolen) €195,70 €20,-
AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje Per stuk $47,95 Geen korting
2 doosjes $93,90 $2,-
3 doosjes $139,85 $4,-
4 doosjes $183,80 $8,-
5 doosjes $227,75 $12,-
6 doosjes (aanbevolen) $239,75 1 doosje gratis!

42.91

35.95 incl. 9% btw

35.95