Wat is Maculadegeneratie?

Maculadegeneratie (MD) is een oogaandoening waarbij u minder scherp gaat zien en het gezichtsvermogen achteruit gaat. Dit komt doordat de kegeltjes in de macula afsterven. De kegeltjes zorgen ervoor dat wij contrast, kleur en details kunnen waarnemen. (De kegeltjes worden in de afbeelding hiernaast als ‘Cone cell’ aangegeven) De macula is een gebiedje van een paar millimeter doorsnede in het midden van het netvlies en wordt ook wel de gele vlek genoemd. Dit deel van het netvlies zorgt er onder andere voor dat we scherp kunnen zien, kunnen lezen, autorijden en het herkennen van gezichten. Hierbij is de achteruitgang van het gezichtsvermogen groot maar is meestal een langdurig proces en lijdt meestal niet tot het volledige verlies van het gezichtsvermogen.

De meest voorkomende vorm is leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD), deze komt alleen voor bij mensen van 50 jaar en ouder. De symptomen / klachten zijn echter niet bij iedereen hetzelfde. Sommige mensen gaan vlekken zien, hebben een vlek in het oog, zien een zwarte stip of hebben een wazige vlek in het gezichtsveld. Andere krijgen vervormingen van het beeld. Er zijn twee verschillende vormen van MD, een ‘droge MD’ waarbij het proces langzaam verloopt en ‘natte MD’ waarbij het proces snel kan gaan en van de een op de andere dag de scherpte kan afnemen, vervormingen kunnen ontstaan en mensen plotseling wazig gaan zien.

Maculadegeneratie is ook erfelijk, als een familielid MD heeft bestaat de kans dat u het zelf ook kan krijgen. Een gezonde levensstijl is heel belangrijk en kan het proces uitstellen of vertragen. Roken is dan ook groot risico, dit breekt antioxidanten af die het netvlies beschermen. Overmatig zonlicht, een hoog cholesterol en het gebruik van alcohol zijn ook risicofactoren.

Behandeling Maculadegeneratie

Voor de meest voorkomende ‘droge maculadegeneratie’ is helaas nog geen behandeling. Bij de ‘natte maculadegeneratie’ is het belangrijk dat het zo vroeg mogelijk geconstateerd wordt waardoor de behandeling ingezet kan worden. Het gezichtsvermogen wat nog niet verdwenen is kan door middel van injecties met medicijnen behouden worden. Helaas werkt deze behandeling maar tijdelijk en zet de achteruitgang van het gezichtsvermogen na enkele jaren zich weer voort.

Voeding en voedingssupplementen Maculadegeneratie

Voeding is heel belangrijk, de cellen van de macula zijn gevoelig voor beschadigingen die veroorzaakt worden door vrije radicalen waardoor de kegeltjes afsterven. Antioxidanten gaan dit tegen. Deze antioxidanten zitten in groente en fruit maar kunt u ook via voedingssupplementen binnenkrijgen. Combinaties van antioxidanten kunnen waarschijnlijk beter beschermen dan wanneer deze apart ingenomen worden. Luteïne en Zeaxantine zijn de twee die de kans op het krijgen van MD kunnen verminderen. Wij bevelen daarvoor onze voedingssupplementen aan. Overleg wel altijd met uw arts voordat u supplementen gaat nemen samen met medicatie.

Zie onze homepage voor meer informatie over onze supplementen.

 

Bestel nu!

Toepassing voor volwassenen

Retinacomplex® wordt geleverd in een verpakking van 120 capsules. Deze hoeveelheid is toereikend voor 30 dagen.  Twee capsules in de ochtend en twee capsules in de avond na de maaltijd. Onderstaand de tabel met de prijzen voor Nederland. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW.

AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje €35,95 Geen korting
2 doosjes €69,90 €2,-
3 doosjes €103,85 €4,-
4 doosjes €135,80 €8,-
5 doosjes €167,75 €12,-
6 doosjes (aanbevolen) €195,70 €20,-
AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje Per stuk $47,95 Geen korting
2 doosjes $93,90 $2,-
3 doosjes $139,85 $4,-
4 doosjes $183,80 $8,-
5 doosjes $227,75 $12,-
6 doosjes (aanbevolen) $239,75 1 doosje gratis!

42.91

35.95 incl. 9% btw

35.95