Wat is nachtblindheid?

Nachtblindheid ontstaat geleidelijk aan en wordt daarom vaak niet direct herkend. Als u nachtblind bent kunt u slecht zien in het donker, bij schemering of in de nacht kan zelfs totale blindheid ontstaan. Gezonde ogen hebben ook tijd nodig om zich aan te passen aan donkere ruimtes, als dit echter niet gebeurd kan het zijn dat u last heeft van nachtblindheid. In het oog bevinden zich lichtgevoelige cellen, ook wel de staafjes en kegeltjes genoemd. De kegeltjes gebruiken we alleen als het licht is, bij nachtblindheid ligt het probleem dus bij de staafjes. De staafjes vangen in het donker zoveel mogelijk licht op om toch te kunnen zien, als deze staafjes niet goed werken ziet u weinig tot niets in het donker en heeft u last van nachtblindheid. (De staafjes en kegeltjes worden in de afbeelding hiernaast weergegeven als (Rod cell en Cone cell)

Nachtblindheid kan onder andere veroorzaakt worden door een vitamine A-tekort. Vitamine A draagt bij aan een goede werking van de staafjes. Het kan ook een erfelijke oorzaak hebben, de meest voorkomende vorm ontstaat door Retinitis Pigmentosa. Daarnaast kan nachtblindheid veroorzaakt worden door Glaucoom en Staar (cataract), ook kunnen bepaalde medicijnen het zicht aantasten. Medicijnen tegen hoge bloeddruk of hartklachten, antidepressiva en oogdruppels kunnen als bijwerking hebben het zicht aan te tasten en nachtblindheid te veroorzaken.

Behandeling nachtblindheid

Na het vaststellen van nachtblindheid bij de oogarts kan gezegd worden of er behandeling mogelijk is. De oorzaak zal aangeven of nachtblindheid behandeld kan worden. Voor erfelijke nachtblindheid, meestal bij retinitis pigmentosa, is geen behandeling. Gezonde voeding samen met voedingssupplementen kunnen helpen bij een vitamine A-gebrek. Bij staar kan een nieuwe lens de klachten laten verdwijnen, terwijl bij glaucoom medicatie voorgeschreven kan worden. Sommige mensen hebben baat bij een nachtzichtbril, dit is een speciale bril die het contrast vergroot en schittering verminderd. Hiermee wordt in het donker of bij schemering het zicht verscherpt.

Voeding en voedingssupplementen bij nachtblindheid

Net zoals bij alle andere oogaandoeningen is een gezonde levensstijl heel belangrijk! Niet roken, weinig tot geen alcohol en goede voeding zijn de belangrijkste punten. Onze ogen hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, de meest belangrijke voedingsstoffen zijn: Antioxidanten, Alfaliponzuur, Omega 3 vetzuren, Vitamine A, C en zink. Luteïne en Zeaxantine zijn ook heel belangrijk, de mens is niet in staat deze stoffen zelf aan te maken en is dus belangrijk dat deze met voeding of supplementen aangevuld wordt.

Voeding met deze nutriënten is dus heel gezond, ook kunt u deze voedingsstoffen binnenkrijgen door u dagelijkse voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Overleg wel altijd met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat nemen samen met medicatie.

Zie onze homepage voor meer informatie over onze supplementen.

 

Bestel nu!

Toepassing voor volwassenen

Retinacomplex® wordt geleverd in een verpakking van 120 capsules. Deze hoeveelheid is toereikend voor 30 dagen.  Twee capsules in de ochtend en twee capsules in de avond na de maaltijd. Onderstaand de tabel met de prijzen voor Nederland. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW.

AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje €35,95 Geen korting
2 doosjes €69,90 €2,-
3 doosjes €103,85 €4,-
4 doosjes €135,80 €8,-
5 doosjes €167,75 €12,-
6 doosjes (aanbevolen) €195,70 €20,-
AANTAL: PRIJS: TOTALE KORTING:
1 doosje Per stuk $47,95 Geen korting
2 doosjes $93,90 $2,-
3 doosjes $139,85 $4,-
4 doosjes $183,80 $8,-
5 doosjes $227,75 $12,-
6 doosjes (aanbevolen) $239,75 1 doosje gratis!

42.91

35.95 incl. 9% btw

35.95